Blue Era Apartments

Παραλία Μπατσί

Scroll
Έχετε ερωτήσεις?
info@blueera.gr
Για τους συνεργάτες
partners@blueera.gr
Κατάλληλη για οικογένειες

Παραλία με διπλό χαρακτήρα

Η παραλία Μπατσί είναι πολύ μεγάλη και έχει αρκετό χώρο για όλους τους επισκέπτες της. Πάντα θα βρείτε σημείο για να κάτσετε και ποτέ δεν θα νιώσετε ασφυξία από τον πολύ κόσμο. Τα νερά είναι πολύ φιλικά και ήρεμα και η θάλασσα δεν είναι βαθιά. Για αυτόν τον λόγο η παραλία του Μπατσίου αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή προορισμό και για οικογένειες. Τα πολύ ρηχά νερά, σε συνδυασμό με την γλυκιά θάλασσα δίνουν την δυνατότητα στους γονείς να μπορούν να χαλαρώσουν χωρίς να έχουν το βλέμμα τους συνεχώς στα παιδιά τους.
 
Τα αλμυρίκια, τα όμορφα αυτά δέντρα πάνω στην αμμουδιά είναι πολλά και έτσι υπάρχει άπλετη σκιά για όλους, ειδικά αν την ενώσετε με την σκιά της ομπρέλας σας. Γενικότερα, όλη η παραλία προστατεύεται από τους ανέμους και η άμμος δεν σηκώνεται ποτέ από τον αέρα. Παρά την σχετική οργάνωση που υπάρχει στην παραλία, η φυσικότητα της παραμένει αναλλοίωτη, διατηρώντας έτσι το Κυκλαδίτικο, στοιχείο της.
 
Το υπέροχο όμως με την παραλία Μπατσί είναι ότι έχει διαφορετικό "πρόσωπο" το πρωί και διαφορετικό το βράδυ. Κατά την διάρκεια της ημέρας αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για οικογένειες και παιδιά, όμως το βράδυ αποκτά ένα διαφορετικό χαρακτήρα. Οι μουσικές και τα φώτα που έρχονται από το χωριό, δημιουργούν μια απίστευτη ατμόσφαιρα, που πρέπει να την ζήσετε για να την καταλάβετε. Το νυχτερινό μπάνιο είναι επίσης πολύ δημοφιλές, καθώς τα νερά δεν είναι καθόλου επικίνδυνα και τα φώτα από το Μπατσί δημιουργούν απίστευτα εφέ στο νερό της θάλασσας.
Μπατσί της Ανδρου

Τα μαγευτικά μονοπάτια

Τα μοναδικά μονοπάτια της Άνδρου είναι γνωστά σε ολόκληρη της Ελλάδα. Το δίκτυο μονοπατιών που διαθέτει το νησί είναι πολύ πλούσιο και πριν από αρκετά χρόνια, ήταν ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους. Συνέδεε τους οικισμούς μεταξύ τους, αλλά και με τα λιμάνια του νησιού, ώστε να μπορούν να ανεφοδιάζονται εύκολα. Από τις αρχές του 1950 όμως. το αυτοκίνητο άρχισε να γίνεται το κύριο μέσο μεταφοράς και η χρήση των μονοπατιών ξεκίνησε να περιορίζεται.
 
Ωστόσο, η Άνδρος, συνεχίζει ακόμα και σήμερα να έχει ένα πολύ μεγάλο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών με συνολικό μήκος. που ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα. με 150 χλμ. περίπου να είναι προσβάσιμα. Οι εθελοντές είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικοί για την ύπαρξη των μονοπατιών, καθώς φροντίζουν για την κατάστασή τους. Στο androsroutes.gr, γίνονται συνεχείς ενέργειες για την φροντίδα και την προστασία των μονοπατιών της Άνδρου, καθώς θεωρούνται πολιτιστική κληρονομιά. Επιπλέον τα μονοπάτια διαθέτουν Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση, εμπνέοντας ασφάλεια και σιγουριά για μια μοναδική εμπειρία.
 
Στο Blue Era Apartments θα βρείτε τα υπέροχα μονοπάτια 11 και 16. Το μονοπάτι 11 στην Άνδρο, συνδέει το Μπατσί με την Κατάκοιλο, την Άνω Κατάκοιλο και την Άρνη. Πρόκειται για μια μαγευτική διαδρομή που καταλήγει στο πολύ όμορφο χωριό της Άρνης. Το μονοπάτι 16, συνδέει τον Άνω Άγιο Πέτρο, την Μονή Αγίας και το Μπατσί. Είναι μια εξίσου πολύ όμορφη διαδρομή, που αξίζει να κάνετε στην διάρκεια των διακοπών σας στην Άνδρο.

Η μακρά ιστορία της περιοχής

Από την άλλη το Μπατσί έχει και σπουδαία ιστορία. Η Μονή Ζωοδόχου Πηγής είναι το πιο μεγάλο και σημαντικό μοναστήρι της Άνδρου και θα το βρείτε μεταξύ Μπατσίου και Γαυρίου. Μέχρι το 1928 ήταν μοναστήρι αποκλειστικά για μοναχούς, αλλά έκτοτε μετατράπηκε σε γυναικεία μονή. Το μοναστήρι έχει βυζαντινό ρυθμό και διαθέτει επίσης μια τεράστια βιβλιοθήκη χειρόγραφων και ιστορικών βιβλίων. Θα βρείτε επίσης ένα υπέροχο μουσείο με σπάνια εκθέματα, όπως ιερά άμφια και προϊστορικά εργαλεία.
 
Η ανακάλυψη του αρχαιολογικού χώρου της Υψηλής έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οχυρώσεις της πρώιμης εποχής του σιδήρου στο Νότιο Αιγαίο. Οι πρώτες ανασκαφές που έγιναν έχουν αποκαλύψει σημαντικά αρχαία κατάλοιπα, αλλά και πολλά και σημαντικά κινητά ευρήματα. Έχουν δώσει πολύτιμες ανακαλύψεις τόσο για τον γεωμετρικό και αρχαίο πολιτισμό της Άνδρου, όσο και για την ευρύτερη ιστορία του Αιγαίου Πελάγους.
 
Το Blue Era Apartments βρίσκεται δίπλα στην παραλία Μπατσί και πολύ κοντά σε όλα τα πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, δίνοντας μια άλλη διάσταση στις επόμενες διακοπές σας.

Η διαμονή στo Μπατσί θα σας συναρπάσει

Κάντε κράτηση τώρα στα Blue Era Apartments και η διαμονή σας θα γίνει αξέχαστη.

Κάντε κράτηση

This will close in 0 seconds

Μετάβαση στο περιεχόμενο